OMI

 
Peppen inför morgondagens stora fest byggs upp med denna låt för att dämpa dagens illamående. Men egentligen behöver jag inte taggas till med mer än vetskapen att det nya året ska firas in med min kärlek. G

Food52

När du tröttnat på julmaten och är redo att tjuvstarta med nyårslöftet om ett hälsosammare år med mer hemlagad (och kanske vegetarisk, eller till och med vegansk) mat är food52.com en helt fantastisk receptsida som jag ramlade förbi under helgen. Experimentera med både ingredienser och tillagningssätt, vilket är den största fördelen med matlagning på färska råvaror. 


1. Riven rotfruktssallad med äpple och tahinidressing
2. Ingredienser till ettan
3. Tydligen världens godaste pommes på mosad och sen friterad mandelpotatis
4. Matvete, vildris och quinoa i en och samma sallad med rädisor och pekannötter 
5. Zucchini- och quinoaburgare i smörgås eller pitabröd, självfallet med avocado
6. Focacia med havssalt och tunna citronskivor. Servera med en tapenade på oliver och fikon kanske? 
7. Polenta med skogschampinjoner, kronärtsskocka och smulost
8. Skivad blomkål med kikärtor, soltorkade tomater, saltade oliver och gröna blad

24/12Ph. Tumblr

Nu när julen snart är slut och jag ska jobba ännu några dagar kan jag inget annat än vänta in våren. Därför är jag fortfarande sjukt pissed (om man nu får känna så idag) över att min cykel blev snodd på stationen förra året medan jag var i Berlin. Det, det är något mer som jag drömmer om för 2015, varför jag gärna hade sagt "ser fram emot" men det finns ingenting planerat. Vad som av Prag, Istanbul, Paris och Kalifornien runt hade suttit fint. Med min älskling och en smärtfri kropp. Det, det är en julklapp det. 
Upp