Blomkålscurry



Linser idag igen. Tipset fick jag från en kurskamrat och receptet fann jag på Arlas hemsida. Men jag struntade i färskosten och diverse andra råvaror, vilket resulterade i nedanstående komposition.

4 portioner
2 dl torkade (beluga)linser
1 grönsaksbuljong (med 5 dl vatten)
1/2 sötpotatis
1 liten purjolök
1 liten eller halv blomkål (ca 300-400 gram)
1 liten kokosmjölk (250 gram)
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili (alternativt en udd sambal)
70 gram färsk spenat
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 krm kanel, muskotnöt och vitpeppar
Eventuellt ingefära

Koka linserna i buljongen. Skala och tärna sötpotatisen. Skär purjolöken i breda skivor. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs allt utom linserna (som fortfarande kokar sig mjuka) i olja någon min. Tillsätt linserna med buljongen. Späd ut med mer vatten. Låt koka ca 5 minuter tills sötpotatisen är knappt mjuk. Rör ner kokosmjölk och spenat. Krydda. Låt koka upp. Smaka av med salt. Servera med råris och valfri citrusklyfta.


Recept & Veg(etari)an |

Upp