Food52

När du tröttnat på julmaten och är redo att tjuvstarta med nyårslöftet om ett hälsosammare år med mer hemlagad (och kanske vegetarisk, eller till och med vegansk) mat är food52.com en helt fantastisk receptsida som jag ramlade förbi under helgen. Experimentera med både ingredienser och tillagningssätt, vilket är den största fördelen med matlagning på färska råvaror. 


1. Riven rotfruktssallad med äpple och tahinidressing
2. Ingredienser till ettan
3. Tydligen världens godaste pommes på mosad och sen friterad mandelpotatis
4. Matvete, vildris och quinoa i en och samma sallad med rädisor och pekannötter 
5. Zucchini- och quinoaburgare i smörgås eller pitabröd, självfallet med avocado
6. Focacia med havssalt och tunna citronskivor. Servera med en tapenade på oliver och fikon kanske? 
7. Polenta med skogschampinjoner, kronärtsskocka och smulost
8. Skivad blomkål med kikärtor, soltorkade tomater, saltade oliver och gröna blad


Inspiration & Mat & Veg(etari)an |

Upp