Varm kålsalladSom sagt. Kål är djupt underskattat. Följande slängde jag ihop på resterna (salladsblandningen med savoykål, purjolök och mangold) från när vi åt falafel i helgen, samt råvaror som blev över från gårdagens pizza: en bit zucchini och champinjoner. Svampen och rucolan är för övrigt det enda som inte är tillagat på bilden. Kålen stekte jag på i skivad vitlök och olivolja, halloumi grillades i panna, och den frysta majskolven men färska zucchinin fick en omgång i ugnen med mer olja och salt. Mums! Nu kommer jag nog fokusera på studieboken bättre. Om jag inte börjar städa upp i huset. 

A168WG-9EFFann nyss denna för 349kr via en medlemsdeal. Behöver jag den klocka jag länge drömt om?

Ph src. Tumblr (Casio gold)

MedelhavspizzaFörstår inte hur jag kunde reagera så pass på utgången igår. Måste bero på att jag tränade hårt, åt en sallad till middag och sen dansade röven av mig, ständigt med en burk i handen. Därför var valet av mat givet, när jag väl vaknat till klockan två i Victors säng. Och vad passar bättre att laga än en stor pizza när huset står tomt?

Jag använde mig av:
Färdig botten med tomatsås
Bladpersilja med stjälk
1 liten rödlök
7 champinjoner
10 cm zucchini
150 gram fetaost
1 avocado
1 näve grovhackade cashewnötter

Skiva allt, men hacka stjälken på persiljan och blanda i såsen med extra vitlök och alternativ kryddning. Min ultimata lagerordning är som ovan för rätt konsistens på råvarorna. Lite extra persilja i slutet samt olivolja och svartpeppar över svampen så är det klart! Grädda i exakt 20 minuter enligt paketets angivna grader (typ 250). Och vet ni? Det är mestadels nyttiga fetter! Eller så gör du en onyttig pizza genom att blanda till en sås på 2/3 créme fraîche och 1/3 majonnäs med valfri mängd vitlöksklyftor och salt. Och strö över obsena mängder ruccola, vilket jag så klart glömde. 
Upp