Goods in stockIfall jag inte har tid eller ork att handla middag på väg hem efter skolan är det viktigt att jag har ett antal baser hemma att bygga mättande maträtter på. Eller säg att det är i slutet av månaden men du samtidigt vill äta något vettigare än pasta rosso. Därför försöker jag också tänka kombinationer när jag köper storpack, så att budgeten inte går till att fylla upp med sådant du aldrig kommer använda. Köp hellre sådant du mer än gärna tvingas använda.
 
I all hast slänger jag oftast ihop en stor böngryta eller pastasås, quornbiffar eller vegoplättar med ris, en stor grönsakspaj eller lasagne, alternativt bara en massa grillade grönsaker i bröd med tzatziki. Då blir det allt som oftast också en till tre matlådor över. Samtidigt blir det stabila frukostar med hembakat bröd, hummus eller pesto, och ibland ett ägg samt nypressad juice med en god kopp kaffe. Allt detta går att fixa med nedanstående ingredienser hemma. Fördelen är att med en del förberedelser går det snabbare att laga mat på detta sätt än något jag varit med om tidigare. På sätt och vis rankat för det "viktigaste" i fallande ordning. 
 
Alltid i mitt skafferi:
1. Kikärtor och blandade bönor
2. Krossade tomater och kokosmjölk
3. Röda linser, ris och matvete
4. Vitlök
5. Fröer och nötter 
6. Avocado
7. Mjöl och ströbröd
 
Alltid i min kyl:
1. Hummus
2. Ägg
3. Äpplen och morötter
4. Olika grönsaker
5. Auburgine eller zucchini
6. Champinjoner och potatis
7. Färsk pasta
8. Matgrädde, kvarg eller créme fraîche, och mjölk
 
Alltid i min frys:
1. Spenat och ärtor
2. Sojafärs
3. Örter, såsom basilika och persilja
4. Matlådor
5. Bröd

Real life vs. Societal expectationsHimla viktig bild. Förklarar tydligt en av anledningarna till att vilja operera sig. Fort, innan någon annan får se den naturliga verkligheten. Inte ens andra kvinnor tillåts se, än mindre det motsatta könet. För att idealet är något ett fåtal faktiskt besitter. Att tvingas ändra på sig själv för att samhällets bild inte går att förändra inom den korta tid det tar att förakta sin egna kropp, som finns enbart för att vara bärare av livet, ditt egna och dina barns. När tyngdlagen slår mot kroppen är det få som är starka. Jag var det inte. Men så här ser många kvinnokroppar ut, på riktigt. Efter genetikens uppbyggnad tillsammans med gravitationens syfte, inte alls någonting konstigt. Eller ovanligt för den delen. Verkligen inte overkligt. 

Ph. Tumblr
Upp