Fritid

En av dessa lediga, lyckliga, dagar trodde du. Ja, det trodde också jag. Porlande, men inte alls harmoniskt. När salt ändrar form och späds ut, blandas med regnet. Kvällen kommer bli min räddning. Hittills: Kylskåpsstädning, resedokumentärer, pastalunch och flytande frukt. Ett tiotal nya böckor på hyllan. Lugn bakgrundsmusik, lättsam läsning, samt fåglar utanför, och kaffet är knappt behövligt. I helgen jobbar jag bort mina vakna timmar.

Matlådor utan pasta

 
Halvfabrikat, ja visst. Vanligtvis försöker jag laga mat utan inslag av färdigrätter men idag föll suget på både starkare korvar och en mexikansk gryta med köttbullar. Till det bönris, bestående av rester som väntat alldeles för länge. Den tärnade sötpotatisen ska senare blandas med mangold, fetaost och småtomater, samt toppas med limeyoghurt. I ugnen står just nu en limpa kavring med sesam- och pumpafrön på. Efteråt åker ett alldeles vanligt bröd in, även om ugnen tydligen ska vara kall. Nu har vi mat åtminstone till helgen, då jag äntligen är ledig!

OnsdagBok, dokumentär, bok, film, artikel, bok, artikel. Att vara hemma och sjuk har sina fördelar, när en återfunnit egenskapen att andas ordföljder och suga in litterär kunskap. När dagen plötsligt inte längre har något mål, knappt början eller slut, faller det enda viktiga till att läsa ett hundratal sidor ur de tre böcker jag tagit med till sängssängs. 

Ph. Tumblr
Upp