La Parisienne

 
Hysteriska kontra dystra (ibland mixade) filmer och märkliga noveller börjar bli vardag tack vare min kurs och (påhittat) oändliga fritid. Därför har jag nu skapat en ny blogg-kateogir. Denna "coffee table" bok How To Be Parisian Wherever You Are rekommenderas till alla 20-nånting vid sin födelsedag men skulle likväl ha kunnat heta How To Be Douche/Game-player. Jag slukade hela boken på en dag. 1/4 på morgonen efter frukost i sängen. 1/4 innan middag i sängen. Och de sista 120 sidorna fyllda med bilder av snygga kvinnor avslutades vid tolvslaget. Också i sängen.
 
Bortsett från de många timmarna med febrila ögon, och förutom att gå på möte och sedan träna, hann jag köpa ännu fler böcker. Bonjour Tristesse, In Search of Lost Time, The Flowers of Evil, The Elemantary Particles, Lolita, och The Stranger. Med flera. Klassiker, mestadels franska, listades i denna bok som väckte mina fantasier och mitt intellekt. Sedan somnade jag med en mage hungrande efter croissanter. Och vilken tur att vi snart har helg! Då åker vinet fram. Utan att inte ta efter klichén alltför väl så hade nog boken varit bättre i typisk fransyska-anda: i ett rökigt stadsfönster med också ett glas i handen. Jag måste till Paris.
 
Ikväll ska vi se The Theory of Everything. En kort förhandstitt och jag blev tårmild. Boken är skriven av Steven Hawkings fru Jane, som verkar helt fantastisk och visar vad kärlek egentligen handlar om: uppskattning och beundran. Och bland de (för mig) nyupptäckta författaren finner vi Simone de Beauvoir som också fått en film tillägnad sig: Violette, baserad (eller "gestaltas med skarp ironi") på boken Marcelle. Se de båda och återkom sedan.


Böcker |

Upp