Lasagne med halloumi, auburgine, spenat och pumpakärnor

 
Detta recept får Victor gärna tro att jag hittat på själv. Halloumin ger en perfekt sälta och ersätter den traditinella mängden bechamelsås, varför osten framstår som en hemlig ingrediens. Medelsvårt? No way José. Däremot har ni alla kännedom om att jag inte kan följa recept (ofta hittade på ICA, liksom detta) - inte ens mina egna. Det finns alltid något som lockar mig till freestyling.
 
8-10 portioner:
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 paket färska lasagneplattor (à 200 gram)
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk torkad timjan
4 dl vatten
1 auburgine
400 gram fryst bladspenat
2 laktosfria/ekologiska halloumiostar (à 200 g)
1 dl pumpakärnor
 
Extra kryddning:
Harissa, muskotnöt, fryst koriander och basilika. Självfallet salt och peppar.
 
Eventuell bechamelsås:
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
 
 
Finhacka lök och vitlök. Fräs i oljad gjutjärnspanna utan att det tar färg, några minuter.Tillsätt buljong, tomatpuré, krossade tomater, honung, timjan och vatten. Koka på medelvärme utan lock medan du grillar på auburgine (förslagsvis skuren i tunna skivor och sedan tredelade i strimlor) i riklig mängd olja och salt så att vätskan släpper. Tillsätt spenaten i grytan och låt koka ytterligare några minuter, tills auburginen är färdigstekt vid sidan om. Smaka av med kryddor. Skär halloumin i tunna skivor. Koka upp såsen med salt samt svart- och vitpeppar: vispa, vispa, vispa tills den tjocknat.
 
Pensla ett tunt lager tomatsås i valfri ugnsform, ca 35x25 cm. Täck med fyra lasagneplattor. De första lagren varvas med halloumiost och det sista med auburgine. Avsluta med de sista fyra lasagneplattorna penslade med sås och strö över pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen (225 grader) i 20-25 minuter. Servera med en klick crème fraîche och riven parmesan.


Recept & Veg(etari)an |

#1 - - Oslofru:

Mums så gott det ser ut :) Perfekt fredagsmiddag :)

#2 - - Lena:

Men åh, så gott det såg ut Emelie!! Måste prova! Fin bild med! Och bloggisen ser bra ut nu, flyter inte samman! Puss ha det bra på jobbet

#3 - - princessmelis.com:

Åååh vad gott!

#4 - - Viktoria:

Vilken otroligt fin blogg! Jag blir sugen på att laga allt.

Svar: Tack snälla du!
Emelie Heidling

Upp