Chiapudding

Fysikplugg hela förmiddagen så naturligtvis glömde jag helt bort att äta. 18 timmar med tom mage är verkligen någonting jag försöker undvika eftersom det fuckar upp mitt psyke om kosthållning totalt. Men idag blev jag så inställd till att göra klart alla tio upgifter på direkten att jag inte riktigt hann tänka. Ändå tänkte jag rätt. Antagligen på grund av goda reserver sedan gårdagen. Frukost är cirka dagens godast mål så jag vägrade hoppa direkt på en sen lunch utan avvaktar hellre till middagen, vad det än blir. Men vem behöver ägg?
 
 
En portion chiapudding
2 msk chiafrö
2 dl havremjölk
1 knivsudd vaniljpulver
1 knivsudd kokosolja
 
Blanda noga ihop allting så att alla frön blir blöta och smaksatta. Kyl i några timmar eller över natten. Vispa runt med en liten sked och servera under ett täcke av varma hallon. Kombinationen med en jordnöttssmörstoast och svart kaffe till var ännu mer slående. Senast (första gången) som jag testade chiapudding var ingen större hit, även om hasselnötsdryck och kardemumma borde göra den oemotståndlig så tror jag att det var just vaniljen och kokosessänsen som gjorde det denna gång! Helvegansk "morgon" dessutom. Och ursäkta det smutsiga glaset, jag lyckades inte vara försiktig av mig på grund av den kurrande magen utan spillde istället ut lite.


Recept & Veg(etari)an |

Upp