Mexikanskt bönris

 
Nu vill jag dela med mig av ytterligare ett perfekt tillbehör i kolhydratsform som höjer egentligen alla rätter med både färg och extra protein, som dessutom ger mer smak än vanligt (gärna saltat) ris.
 
BÖNRIS
1/2 purjolök
1 burk svarta bönor (à 380 gram)
1 dl råris
1 dl basmatiris
4 dl vatten
1 tsk lantbuljong
 
Koka riset enligt paketanvisningar i vatten och buljong. Finhacka purjolök och skölj bönorna. Blanda samman allt i en skål och salta.
 
Till detta improviserade jag ihop en gryta på auburgine och krossade tomater. Smaksatte med tomatpuré, lantbuljong, spiskummin, muskotnöt, svart- och vitpeppar, och givetvis salt. Bredvid det en sallad på riven rödkål och finhackad persilja med en dressing på olja, citronjuice och sumac - samma som tidigare i veckan.


Recept & Veg(etari)an |

Upp