Pilaff och rödkål

 
Igår blev det en ännu senare lunch än idag. Efter skolan hade hungern gått över så när jag hade handlat på vägen hem hade jag de perfekta ingredienserna för en snabb måltid. En halvtimme senare, typ klockan fyra, slevade jag i mig nedanstående i ett nafs. Att så lite kan ge så mycket smak?
 
3 portioner:
0.5 dl risonipasta
1.5 dl bulgur
3 dl vatten
1 tsk lantbuljong
 
Fräs pastan tills gyllene i en olja kastrull. Koka upp vatten. Ta ifrån kärlet från plattan och tillsätt bulgur och vatten. Ställ tillbaka på värmen och låt koka tills vattnet dunstat, ca 10-15 minuter. Till detta hade jag en stor sallad gjord på enbart riven rödkål, grovhackad persilja, lite fetaost och en dressing på olja och citronjuice samt sumac. Idag rymdes även några ugnsgrillade champinjoner (marinerade i soja och honung) på tallriken.


Recept & Veg(etari)an |

Upp