Den här underbara såsen lärde jag mig av min "rumskamrat" Elin i helgen när vi uteslöt färdig tacosås på burk. Dels slipper du extra tillsatser, dels kan du variera styrkan från mild till hot för alla runt middagsbordet. Vi var åtta stycken hungriga magar, och den varma veganska röran (på tre sorters vita bönor, och finhackad svamp) ska jag visa er senare. Men först denna sås, ringlad över färdig falafel i tortillabröd. Den röda görs på sådant du antagligen redan har hemma:
 
En knivsudd sambal oelek
En tesked (eller två) olivolja
En skvätt vatten
En nypa flingsalt
En nypa färsk (eller fryst) koriander
En klick agavesirap (eller honung)
 
Och den vita är en vanlig vitlökssås på vispad créme fraîche och hackad basilika, plus flingsalt även däri. Förutom avsaknaden av grönsaker är detta perfekt mat att snabbt slänga ihop (och inte bli alltför mätt på) efter ett träningspass (exempelvis vårens första löparpass på 6.2 km med några meters lunges) när huvudet behöver energi för att plugga ytterligare några timmar matte. 


#1 - - Lena:

Tack för tips, lät toppen ju!! Blir alltid att de få gångerna vi äter tacos, köper en burk så visar det sig att man har en halvfull hemma redan... Roligare och godare med egen så denna lär testas!

#2 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

Upp