En onsdag på Mosaik

Vi åt så underbart god mat och jag gjorde av med hutlösa summor pengar. Och det var så värt. Kanske att jag ännu inte loggat in på mitt bankkonto, men ångesten är långt ifrån vad den brukar. Jag hade ju saknat min mamma!


Vi började med grillad ost och ipa. Jag tog saganaki och sleeping bulldogg. Mamma hade halloumi (med basilika i ringlad olivolja på, mmm) på sin tallrik och sitting i sitt glas. Det slutade med att vi turades om att beställa öl efter öl under kvällen. Valet var då alltid mellan dessa två. 


Två dagar tidigare hade jag sett ett tv-program om hur liten magsäcken egentligen är. Förstår ni då om jag blev mätt? Efter några klyftpotatisar (ni ser de där under grönsaksberget) exploderade jag nästan. Men efter två timmar och ett glas rött gick nästan alla lökbiffar, champinjoner, paprikor och tomater ner. Då svängde min syster Erika förbi så vi betalade notan och satte oss utanför på serveringen istället, medan vi skulle luska på nästa ställe. Det slutade med att vi satt kvar i kvällsvärmen till stängning. Men först tvingades jag knäppa upp byxorna (och gå in på toa för att ta av mig bhn) i och med en svullen mage till följd av laktosröror. Efteråt, när ingen av oss längre kunde tänka, tog vi taxi ut till förtorten och satt på min gamla skolgård och rökte upp de sista ciggen innan promenaden till killens säng började. 

Där stannade jag sedan i ett dygn. Och tur var väl att vi hade ätit så mycket! För dagen efter låg jag med ett bultande huvud och en mage enbart fylld av vatten, tydligen. På kvällen roffade jag åt mig en halv baguette som dagens första föda, och satte på en film. Den såg jag dock aldrig klart. Så snart jag druckit upp mitt frukost-te (kaffet var slut...) och den inte alltför goda mango-mynta-smoothien med för mycket sojadryck ska jag trycka play igen. Thelma och Louise, vi ses!


Livet & Mat |

Upp