Twistad palak paneer på halloumi

 
2-3 portioner
1 paket halloumi
1 liten kokosmjölk (à 250 ml)
1/4 påse fryst hackad spenat (à 450 g)
2 msk curry
1 tsk ingefära
1 msk vitpeppar
1 stor grovhackad vitlöksklyfta
 
Dela halloumin längs den färdigskurna skåran. Skär upp tunna skivor längs kortsidan. Stek båda sidor hårt i en djup stekpanna. Slå över kokosmjölk, spenat och kryddor. Koka ihop. Krydda gärna lite extra med några nypor muskot och kardemumma, plus salt. Servera med 50% ris och 50% bulgur som kokat tillsammans i lite lantbuljong.
 
Så, palak paneer är en indisk stuvning på tofu och grädde. På hela spenatblad istället för hackade, därav färgskillnaden. Jag var sugen på något liknande, innehållande just spenat (i stora mängder) för att väga upp mot tidigare lägstanivå av grönsaker, och såg då (i mitt extremt tomma kylskåp) att där låg ett paket halloumi bredvid en tetra kokosmjölk. Valet stod mellan den och créme fraîche, men tänkte att jag ju fortfarande ville åt det orientaliska hållet. Och spenat, det har jag alltid i frysen bredvid alla bär och ärtor.


Recept & Veg(etari)an |

Upp