Raw lakritskola och choklad



Är du svag för saltlakrits? Älskar du lakritsdumle? Eller är du helt enkelt bara sugen på något som liknar en gudomlig kola? Då ska du följa detta recept som ger 16 rutor, stora nog att tillsammans täcka en brödform.

Botten
1.25 dl pumpafrön
8 dadlar
2 msk kakao
En nypa salt

Mixa till en smulig deg, tryck ut i en avlång bakform (preppad med plastfolie). Ta hjälp av en blöt sked, som du doppar i ett glas vatten emellanåt.

Lakritskola
8 dadlar
2 msk agavesirap
2 msk kokosolja
1-2 msk lakritspulver
Salt efter tycke

Mixa alltihop till en härlig kola och kleta ut över bottenlagret, ställ i kylen medan du gör chokladen.

Chokladtäcke
2 msk kokosolja
2 msk agavesirap
3 msk kakao (eller 1 msk kakao + 10 rutor mörk bakchoklad)

Smält kokosoljan, rör ner sirapen (kan med fördel bytas ut med lönnsirap, för att följa grundreceptet) och kakaon. Häll ut över kolan. Strö över lakritsströssel, eller svarta sesamfrön för både smak och utseende. Tänk på att veganer ställer sig olika kring bivax, vilket är den sista ingrediensen i strösslet. Jag bestämde mig för att inte bry mig. Slutligen ställdes formen i kylen, förvara den där i minst en timme före uppskärning och provsmakning.

OBS! Ursprungligt recept av Erika Frost.


Rawfood & Recept & Vegan |

Upp