Praliner



 
Ingen påsk utan godis. Lakrits, kaffe och hasselnötter, kokoskola, marsipan och pistage. Hemgjorda praliner med smaksatt (och så klart) vegansk dulce de leche. Receptet är enkelt men tidskrävande. Koka upp 1 liter sojamjölk med drygt två teskedar äkta vaniljpulver samt 2 dl strösocker. Sjud under en till två timmar till kolakonsistens.

Till chokladen smakade jag av en del med bryggt kaffe respektive lakritspulver. Rulla mandelmassa till kulor eller stänger och täck med hackade pistagenötter. Smält 200 gram mörk choklad över vattenbad och klicka i formar, använd en spatel för att jämna till och låt stelna i kylen. Kläm ut och slå in i folie eller servera direkt!


Recept & Vegan |

#1 - - Clara:

Hittade din blogg idag. Älskar den. Så fina bilder och så inspirerande recept. Go you!

#2 - - Lena:

Så himla snygga bilder och de ser så galet goda ut!! Duktiga du!

Upp