Vegan chili sin carneIdag fick jag äntligen användning av den krydda mamma tog med från Spanien: rökt paprikapulver. Gjorde sig utmärkt i denna rätt med bönor, paprika och spenat, toppat med pumpafrön, kvarngryn och avocado. Nu är magen mätt och huvudet trött så en lugn kväll väntar innan morgondagen ska spenderas över statistikböckerna. Tur då att detta gav några matlådor. 
 
1 burk kikärtor
1 liten burk blandade bönor
1 burk krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk harissa
1 msk rökt paprikapulver
2 msk paprikapuré
2 msk ajvar
0.5 grönsaksbuljong
10 frysta spenatbollar
 
Börja med att hetta upp olivolja, helst i en gjutjärnsgryta. Släng i kryddor, vitlök och kikärtor. Stek på för att väcka smaken. Bryn löken. Häll över tomater, bönor, grönsaker och övrig smaksättning. Låt puttra medan du kokar kvarngryn, bulgur, potatis eller vad som nu önskas bredvid. Eller ha i även linser och ät som en mastigare gryta med bara avocado, och kanske en skiva bröd. Guacamolen görs bäst med enbart vitlök, salt och lite peppar. Plus några droppar citron om du mot förmodan inte skulle äta upp allt direkt. 


Recept & Veg(etari)an |

#1 - - Emilie:

Hej!

Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se

Svar: Hej! Det låter minst sagt spännande, jag har nu lagt till en widget. Tack så hjärtligt för uppmärksamheten, trevlig helg Emilie!
Emelie Heidling

Upp