Vegansk asiatisk nudelsallad4 portioner
1 ask champinjoner (á 100 gram)
1 tumstor ingefära
1/2 spetskål
1 stor morot
200 gram färska böngroddar
2 schalottenlökar
1 salladslök
2 paket glasnudlar (á 100 gram)
 
Fräs finhackad svamp samt ingefära i rapsolja och lite japansk soja. När vätskan dunstat vänder du ner kål och morot som skivats till storleken av tändstickor. Stek någon minut och vänd ner löken samt groddarna i pannan. Ställ åt sidan. Koka nudlarna enligt paketanvisning, cirka fem minuter. Häll av i durkslag och skölj under kallt vatten någon sekund för att nudlarna ej ska klibba ihop. Klipp klumpen till fjärdedelar för att lättare kunna blanda samman allt i en stor skål. Servera med färsk koriander samt en skvätt ljus soja och sweet chili sås. 
 
PS 1. Har du bara en sorts soja så hoppas jag att det är den ljusa, som du då både steker i och ringlar över, eftersom det är ifrån den och koriandern som den där särskilda fräschören kommer!
 
PS 2. Om du istället fyller rispapper med salladen får du färska vårrullar för snarare sex personer, eller 8-10 förrätter. Halvera i så fall mängden nudlar, eller blanda ut med ytterligare grönsaker ifall du lyckats få rester över från salladen. Då blötlägger du en handduk som läggs på köksbänken. Doppa ett rispapper i taget, cirka 30 sekunder i hett vatten. Lägg det på handduken och fördela 3 msk i mitten av arket. Vik in kanterna och rulla ihop, dela den sedan på mitten med en vass kniv då arken kommer bli svåra att skära senare. Lägg munsbitarna på fat med vikkanten nedåt och fortsätt proceduren i en evighet. 


Recept & Veg(etari)an |

Upp