Chokladiga rawfoodbollar på kokos och dadlar

 
Veganska chokladbollar. Dessutom rawtillverkade. Fikasugen nu på momangen? Och måndagskrav på att vara nyttig? Dagens pluggenergi är klart på fem minuter! Receptet ger cirka sju bollar, beroende på hur mycket smet du äter upp vid avsmakningen. Eller om du (liksom jag) tillsatte för mycket vätska och behövde utöka receptet. Var dock noggrann, de är som godast enligt proportionerna nedan:
 
5 urkärnade dadlar
0.5 dl havregryn
0.5 dl kokos
1 msk kakao
1 tsk kokosolja
 
Mosa dadlarna (exempelvis mjuka ekologiska) med en gaffel. Blanda ihop med resterande ingredienser och tillsätt eventuellt lite vätska, såsom en skvätt vatten. Önskar du kaffesmak och en extra kick (utan att förstöra konceptet) tipsar jag om att blanda ihop en skvätt snabbkaffe i vattnet. Rulla till bollar, gärna i kokos. Alternativt forma till en bar, eller en enda stor boll, och klä in i plastfolie.


Recept & Veg(etari)an |

#1 - - Lena :

Åh, måste prova!! Har bara gjort raw food bollar på nötter innan (vilket man aldrig har hemma), så vid akut sötsug skall dessa testas nästa gång!! Puss!

Svar: Det blir kanske lite väl dyrt också i längden? Dessa ska gå bra att göra även utan havregrynen, men då med fler dadlar och mer kokos, givetvis!
Emelie Heidling

Upp