Champinjon- och lökpaket

 
Champinjoner är perfekta i alla dess former. Välstekta som nästintill råa, stora eller små och inkokta. I dagens lunch blev det en blandning av allt. Här grillades champinjon med lök och örter i alimiumpaket! Simpel mat för att spara in på pengarna till kvällens rätt. Snabbt som attan att blanda ihop, sen är det bara att lösa några mattetal medan rätten sköter sig själv. Därför tillagade jag, för första gången på riktigt länge, endast en portion.
 
2 potatisar
3-4 stora champinjoner
1 liten lök
Soja
Smör
Provencalska örter
Flingsalt
 
Dela svampen i fjärdedelar. Detsamma med löken. Lägg allt i ett ark aliminiumfolie. Stänk över lite fett och kryddor. Salta. Skjutsa in i ugnen på 250°C i ca 20 minuter, eller släng på grillen lika länge (halva tiden riktigt varmt i mitten, för att sedan förflytta dem till sidan där smaker och aromer utvecklas på bästa sätt). Koka så länge två medelstora (halverade) potatisar i lite salt. Servera med en sås på gräddfil (eller créme fraîche vispad med mjölk), gräslök och vitlök; men ös först över den fantastiska skyn. Det fina är att sojan säkerställer saltningen, och svamp klarar sig något bättre utan det än exempelvis fisk. Fega ändå inte ur med örterna och smöret!
 
Ps. Har ni sett den fina receptuppdelaren jag fixat i bloggens övre meny? Den tar sig från såser till efterrätter, samt all möjlig snabbmat och soppor.


Recept & Veg(etari)an |

#1 - - Lena:

Åh, detta ser så gott ut!! Får prova!

Upp